Spooren is een logistieke dienstverlener in de houdbare food. Spooren levert alle logistieke diensten van de producent tot aan de Retail partner. Bij Spooren denken we graag met u mee om het complete proces zo efficiënt mogelijk in te richten en uit te voeren. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid staan bij Spooren bv voorop.

 

Spooren is volledig BRC en SKAL gecertificeerd.

 

Downloads

SKAL certificaat in PDF

BRC

Daar waar HACCP vooral normen stelt aan het productieproces, is BRC juist gericht op de omgeving van het productieproces. Dit zijn dan bijvoorbeeld de fabriekshallen en ruimtes waar goederen opgeslagen of omgepakt worden. Al deze ruimten moeten voldoen aan de eisen van de BRC-norm.

De BRC-norm stelt eisen aan kwaliteitsmanagement en de omgevingsomstandigheden, maar ook aan procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van de werknemers. Dit gaat net weer iets verder dan de HACCP-certificering.

 

De verschillende elementen van de BRC-standaard worden jaarlijks getoetst aan de hand van een uitgebreide checklist met meer dan 300 controlepunten.

 

brcgscertificaat

SKAL

Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

 

Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term. 

 

De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 5000 door ons geregistreerde bio-ondernemers leven deze na en wij controleren hierop. Zo kan de consument er op vertrouwen dat een biologisch product ook écht biologisch is. In opdracht van het Ministerie van LNV houden wij toezicht op de hele Nederlandse biologische keten.

Elk bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen, exporteren of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn. Skal bezoekt alle Nederlandse bedrijven jaarlijks.

 

skal-gecertificeerd